Bikefitting

 

Medisch Bikefitting bij Sport&Spine Harderwijk

 

Medisch bikefitting gaat verder dan standaard fietsaanpassingen door een grondige analyse van de anatomie, bewegingspatronen en medische geschiedenis van de persoon.

 

Het doel is om blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren door middel van 3D-biomechanische analyses en aanpassingen aan pedalen, zadel en stuur. Een standaard sessie omvat een uitgebreide anamnese, lichamelijk onderzoek en videoanalyse van de fietsbewegingen.

 

Kosten en duur van de sessies staan vermeld op de website van Sport&Spine

 

https://sport-spine.nl/sporten/medisch-bikefitting/ 

 

 

Ervaar je ongemak tijdens het fietsen?

 

Een deskundige bikefitting kan je helpen om weer comfortabel te fietsen zonder pijn. Veel voorkomende ongemakken worden vaak veroorzaakt door een verkeerde fietshouding.

 

Knieklachten: Door nauwkeurige aanpassingen aan je pedalen, voetplaatjes en zadelhoogte verminderen we de druk op je kniegewrichten, waardoor het risico op kniepijn wordt verminderd.

 

Rugklachten: Een onjuiste fietspositie kan leiden tot overbelasting van je onderrug. Met een professionele bikefitting verbeteren we je zitpositie en lichaamshouding, waardoor rugklachten verminderen of verdwijnen.

 

Nek- en Schouderklachten: Verkeerde afstelling van het stuur kan leiden tot spanning in je nek en schouders. Door het nauwkeurig afstemmen van de stuurhoogte, breedte en shifters verminderen we deze spanning, zodat je comfortabeler kunt fietsen.

 

Tintelingen en Gevoelloosheid: Een verkeerde zadelpositie kan leiden tot tintelingen en gevoelloosheid in je zitvlak. Met een professionele bikefitting optimaliseren we de zadelpositie en -hoek om dit ongemak te voorkomen.

 

Voor meer informatie neem contact op met Sport&Spine Fysiotherapie in Harderwijk.

 

https://sport-spine.nl/sporten/medisch-bikefitting/


Deel het met uw vrienden!